Kezdőlap » Szabadság Tér

Szabadság Tér

A Virágos Magyarországért verseny szervezőbizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. 2012-ben Gödöllő megújult főterének ítélte a „Magyarország legszebb főtere” díjat. A Szabadság tér felújításával egy pihenésre alkalmas, zöldterületekkel és szecessziós elemekkel gazdagon beépített közösségi tér jött létre, amely fantasztikusan harmonizál a várost körülvevő zöldövezettel.

A tér központjába az átépítés után a református templom került , díszkivilágítással, egyedi lámpaoszlopokkal, amelyek sajátos hangulatot teremtenek. A kandeláberek esetében egy alaptípust fejlesztettek tovább , az eredmény pedig olyan sikeres lett, hogy „Gödöllő-típus” néven már nyilvántartásba is vették a formát. A templom előtt egyedi szökkút épült, Mihály Jolán szobrászművész tervei alapján.

Leírás

A természetes kőelemekkel burkolt visszafogott szökőkúttat 13 db LED-es víz alatti lámpatest világítja meg, mely mesés hangulatot varázsol a térre az esti órákban. A Fő téren egy interaktív szökőkút is elkészült , melyben 5 db fúvóka kapott helyett. Az ebből kilépő vízdús, habos vízsugarat fúvókánként 4 db víz alatti, változó színű lámpa világítja meg. A szökőkút nem csak egyszerű látványeleme a felújított térnek, remek szórakozást kínál az arra sétáló gyerekeknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ugyanis a szökőkút egy versenyre ad lehetőséget. Minden fúvóka mellett elhelyezésre került egy-egy lépésérzékelő, melyen ugrálva változik a vízsugár magassága és a megvilágítás színe is. Két vagy több versenyző közül az a nyertes, akinél magasabbra szökik a vízoszlop.

A „Magyarország legszebb főtere” díj mellett Gödöllő a Green City Mozgalomtól is kapott egy elismerést : az egyesület környezetvédelmi tanácsadást ajánlott fel a város részére. 2013. szeptembere óta ingyenes wifi hálózat is elérhető a város főterén , amire jelszó nélkül bárki rákapcsolódhat notebookjával vagy okostelefonjával.

Szabadság Tér

Ezeket is ajánljuk

Megosztás:

Több, mint ötven látnivaló adatai érhetőek el a Gödöllő GUIDE@HAND fejlesztésnek köszönhetően.
Töltse le ingyenes szolgáltatásunkat!

Turisztikai Egyesület Gödöllő