Kezdőlap » Gödöllői Királyi Kastély Múzeum

Gödöllői Királyi Kastély Múzeum

A kastély történetének két fénykora jelenik meg a látogató előtt a 27 teremből és a Habsburg-képgalériából álló, rendkívül gazdag és változatos, az épület emeletén lévő múzeum megtekintése során.

Hétköznap 10.00-18.00 *Pénztár 17.00-ig
Hétvégén 10.00-18.00 *Pénztár 17.00-ig

 

 HétköznapHétvége
Felnőtt belépőjegy:4 600 Ft4 900 Ft
Diák, kedvezményes belépőjegy:2 300 Ft2 450 Ft
Családi kedvezményes felnőtt belépőjegy*:4 400 Ft/felnőtt4 700 Ft/felnőtt
Családi kedvezményes gyermek belépőjegy*:2 000 Ft/gyermek2 000 Ft/gyermek
Gödöllői Királyi Kastély Múzeum

Leírás

A XVIII. századi kastély pompáját az impozáns díszlépcsőház fonatos korlátai, a barokk előtér négy évszakhoz köthető, jellegzetes főúri tevékenységeket  megjelenítő freskói, a két barokk festésű szoba csíkos falfestése és figurális mennyezet-freskói, a 165 négyzetméteres, 9,3 méter magas díszterem , emeletén rejtett zeneteremmel és az 1751-es királynői látogatásra készült, vörösmárvány Mária Terézia szoba elevenítik fel.

Az első fénykor lakóit a Grassalkovichok korát bemutató kiállítás hozza közel a látogatóhoz. A kastélyt építtető, tehetsége révén szép ívű karriert befutó Grassalkovich I. Antal (1694–1771) portréja mellett kézjegyével ellátott dokumentumok és korabeli emlékérmek láthatók. A grófi rangot elnyert királynői titkos tanácsos, majd a Magyar Kamara elnökévé választott főúr, uralkodónője Mária Terézia iránti hűségét az arcképét ábrázoló festmény, egy rokokó karkötő és a királynő két éjszakás tartózkodására készült szoba jelzik. A hatalmas vagyonnal rendelkező (135.000 hold Gödöllőn és környékén, öt uradalom országszerte), 33 templomot, rendházat építtető vagy felújító mecénás mozaikképe a barokk stílusú kastélytemplomban , egészalakos portréja az oratórium ban látható.

Gödöllői Királyi Kastély Múzeum

Ezeket is ajánljuk

Megosztás:

Több, mint ötven látnivaló adatai érhetőek el a Gödöllő GUIDE@HAND fejlesztésnek köszönhetően.
Töltse le ingyenes szolgáltatásunkat!

Turisztikai Egyesület Gödöllő