Tagjaink

Aquarena

2146 Mogyoród, Vizipark út 1.
+36 28 541 100
info@aquarena.hu
http://www.aquarena.hu
+36 28 541 101

Egynapos nyaralás Mogyoródon, Magyarország Legnagyobb Vízi Szórakoztatóparkjában! Az Aquaréna 11,5 hektáros területen várja a nyár, a víz és a csúszdázás szerelmeseit! 26 csúszdapálya összesen 1,5 kilométer hosszúságba kanyarog föld alatt- és felett. A parkban 9 medence között Akrobata medence, Lassú folyó, Élmény medence, Jacuzzi és Gyermek Világ is található.


Aszód Város Önkormányzata

Aszód Város Önkormányzata
+36 28 500 666
aszod.titkarsag@aszod.hu
http://aszod.hu
+36 28 400 575

Sztán István polgármester úr köszöntője

Aszód Város polgármestereként a város valamennyi lakója nevében szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt! Dinamikusan fejlődő városunk Pest megye dél-keleti részén, a Galga folyó bal partján terül el. Aszód a Kistérség központja. 1991-ben nyerte vissza városi rangját. Szeretnénk megismertetni történelmünk mellett intézményeinket, gazdaságunkat, kultúránkat, hagyományainkat az itt élők mindennapjait, ünnepeinket és küzdelmeinket. Célunk egy élő, eleven város megjelenítése, párbeszéd mindazokkal, akiknek fontos Aszód sorsa, egy szép és élhető jövő megvalósítása. Szeretettel várjuk Aszódon! Sztán István polgármester

Szeretettel várjuk Aszódon! Sztán István polgármester

Aszódi Polgármesteri Hivatal

Erzsébet Királyné Szálloda

2100 Gödöllő, Dózsa György út 2.
+36 28 816 817
info@ekhotel.hu
https://erzsebetkiralyne.accenthotels.com/hu

 

Az Erzsébet Királyné Szálloda*** Gödöllő főterén, a Királyi Kastély szomszédságában, Budapesttől mindössze 25 percre található. 62 légkondicionált, modern berendezésű szobával, stílusos étteremmel, egyedi bálteremmel, vadonatúj Relaxációs Szigettel és figyelmes személyzettel várja kedves vendégeit.

Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő
 


Gödöllői Értékvédő Egyesület

2100 Gödöllő Batthyány u. 32.
+36 20 326 2486

A 2007-ben alakult egyesület célja Gödöllő város történelmi-, kulturális- és tájképi értékeinek védelme, megmentése és népszerűsítése a turizmusban. Fontos feladatának tartja a magyar nyelvi értékek megőrzését is. Különös gondot fordít a városi temetők történelmi értékeire: kezdeményezésére újult meg Batthyány Lajos miniszterelnök nemzetőrségi titkárának, Ivánka Imrének kriptája a máriabesnyői temetőben és került síremlék a Gödöllői művésztelep alapítója, Nagy Sándor és felesége, Kriesch Laura közös sírjára. A város 2011-ben megújult büszkesége, a Királyi Váró felújításában is kezdeményező volt az egyesület, amely évente szervez tábort a moldvai csángó-magyar gyermekeknek, városi programot a Madarak és fák napjára. Sokrétű tevékenységét a „Gödöllő Városáért” kitüntetéssel ismerték el 2011-ben.

Gödöllői Királyi Kastély

2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély 5852.hrsz.
+36 28 410 124
informacio@kiralyikastely.hu
http://kiralyikastely.hu
+36 28 423 159

Hazánk kiemelkedő műemléke, a folyamatosan megújuló Gödöllői Királyi Kastély a sokszínűség szimbóluma. Olyan közeg, ahol békében megfér egymás mellett a kulturális, turisztikai és protokolláris funkció – mindez családbarát szolgáltatásokkal kiegészítve. A kastélyt a legmagasabb igényeket is kielégítő reprezentatív terei mellett színes kulturális programkínálata teszi ma Magyarország egyik legvonzóbb, legizgalmasabb turisztikai célpontjává.

Gödöllői Királyi Kastély
 


Gödöllői Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Kistérségi Társulása

2100 Gödöllő Szabadság tér 7.
+36 28 529 127
kovacs_gergo@godollo.hu
http://godolloikisterseg.hu
+36 28 529 258

Egyesületünk tagjaként mutathatjuk be a Gödöllői Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Kistérségi Társulását. 2007. január 25-én alakult meg, Gödöllő városa is alapító tagjaként van jelen. A Társulás által vállalt alapfeladatok a területfejlesztés, közoktatási szakszolgálati, az egészségügyi feladat, valamint esélyegyenlőségi programok megvalósítása. Kincskeresésre hívjuk Önt a Gödöllői Kistérségbe, mert nyugalmat árasztó városaiban, barátságos falvaiban, szívesen látott vendég, az utazó.

Csömör nagyközség Budapesttől 1 km-re található. Csendes, szép környezeti fekvése mellett pezsgő kulturális, sport-, civil-közösségi életéről ismert. Jelentősebb rendezvényei: tavasszal az 1,5 km-es Úrnapi virágszőnyeg, nyáron a Bringafesztivál, ősszel a Szüreti mulatság, télen a Hájastészta- és fánksütő verseny.
 
Dány Község csodálatos természeti környezetben a Gödöllői Dombság lankás vidékén fekszik. Dány település híd a Galgamente és a Tápiómente között. A neogót római katolikus templom, a XVIII. században épült néprajzi ház, a Dány-Szentegyedi horgásztó, a Dány-Szentkirályi közösségi tér és a minden év augusztus utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Dányi ízek fesztiválja nagy szeretettel várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket.
 
A Rákos-patak mentén, a Budapest-Hatvan vasútvonal mellett, Gödöllő várostól 9 km-re, a Gödöllői-dombság kapujában, nagyon szép természeti környezetben található Isaszeg . Kiemelkedő eseménye a község történetének az 1848/49-es szabadságharc legfényesebb magyar győzelme, amelyet 1849. április 6-án aratott a Görgey vezette magyar fősereg a hátráló osztrákok fölött. A csatáról minden évben az Isaszegi Történelmi Napokon emlékeznek meg.
 
Kerepes kicsiny túlzással nemzetünk keresztmetszete: a régi 64 vármegye talán mindegyikéből érkezett ide és telepedett meg itt magyar, székely, sváb, tót, szerb, horvát, cigány és bármi nemzetiségű atyámfia. A település földrajzi és gazdasági elhelyezkedése vonzza az embereket. A 2013-ban várossá nyilvánított 865 éves Kerepes az állandó változás, a folyamatos megújulás és terjeszkedés egyik szimbóluma.
 
Nagytarcsán található az ország első bentlakásos népfőiskolájának épülete, amely napjainkban a szlovák nemzetiségi gyökerekkel rendelkező őslakosok mindennapjait bemutató Falumúzeumnak ad otthont, az egyedülálló forgatható kettős szárnyas-oltárt rejtő evangélikus templom és a szép katolikus templom.
 
Valkó a Gödöllői-dombság keleti felén fekvő, sűrű tölgyerdőkkel övezett 2300 lakosú nagyközség. Látványosságai között szerepel a víztározó, nevezetes fák az erdőben és a faluban (pl. Bethlen-fa, Sziszi-fa), a Csörsz-árok, a községben a Szobor-kert új faragványai a történelmi múlt emlékeivel, a megújuló Főtér, a Szabadidőpark tanösvénye. A fejlődő nagyközség nevezetességeiről információs táblák segítik a látogatókat.
 
Gödöllő városától 16 km-re, utak találkozásánál található Vácszentlászló község.
A falu szívében a kistérség meghatározó vízfolyása, a Hajta-patak csörgedezik A ma parányi vízfolyás korábban a rá települt számos vízimalom kerekeit hajtotta. A legenda szerint a falu névadója, Szent László király lovának patkónyomából eredt egykor. Ma a patak a település határában lévő víztározót táplálja, mely remek horgászélményekkel várja a látogatókat.
 
A 760 éves Galga menti és palóc hagyományokat őrző Zsámbok település barokk temploma, Tájháza, Mondák-dalok útja, színes népviselete, népművész és kézművesei,  a Zsámboki lakodalmas valamint a “Lecsót a keceléből “ hagyományőrző fesztivál szeretettel várja a településre látogatókat.


Gödöllő Város Önkormányzata

2100 Gödöllő, Szabadság tér 6.
+36 28 529 178
http://godollo.hu
+36 28 529 255

Polgármesteri köszöntő

Dr. Gémesi György polgármester

Kedves Vendégünk!

Egy olyan városban köszöntöm Önt, amely  múltjára büszkén értéket őriz és jövőjét építve  értéket teremt.

Gödöllő több mint egy Budapest-közeli hangulatos kisváros: látnivalói közt az országban, de akár Európában is egyedülálló értékeket talál az idelátogató.

Magyarország legnagyobb barokk kastélya és legkisebb Mária-kegyszobra, legrégebbi kőszínháza és uralkodói arcképcsarnoka, a világ második legjelentősebb mezőgazdasági gépgyűjteménye és Európa első Világbéke Gongja mellett két olyan gyűjteménynek is otthont ad városunk, amely csak itt található hazánkban: az egyetlen állandó szecessziós kiállítás, és az országos Cserkész Gyűjtemény.

Gödöllőn együtt van minden, ami egy városnézést változatossá, izgalmassá tehet. Királyi Kastélyában a fejedelmi lakosztályok pompája, a Kastélykert eleganciája a királyi korszakot, múzeumában a gazdag fotótár, az érdekes enteriőrök a város történetét és  egykori híres lakóit idézik. A Szent István Egyetem a fiatalos nyüzsgést, a máriabesnyői kegyhely ihletett légköre a belső elcsendesedést kínálja.

Gödöllő a parkok, kertek, ligetek városa, de a szobrok, emlékművek városa is. Neves szülöttei, lakói és a szentek szobrai mellett parkjaiban örök emberi értékeket szimbolizáló jelképekre bukkan a látogató: a Világbéke emlékműve, a Világfa és a határokon átívelő együttműködés jelképe, a Nemzeti Együvé Tartozás Parkja.

Gödöllő gazdag kulturális életének több rendezvénye idézi a várostörténet fontos eseményeit. Az Antal-napi Vigasságok és a Barokk Kastélynapok a kastélyépíttető Grassalkovich Antal személyére, a Barokk hétvége Mária Terézia királynő látogatására emlékezik.
A királyi korszakra és a magyarok szeretett Erzsébet királynéjára - aki 2000 éjszakát töltött Gödöllőn - az Ibolya Nap, a Koronázási hétvége, a Vadásznap és az Adventi Kastélynapok rendezvényei utalnak. A Királyi Kastély csodálatos díszterme és Lovardája ad méltó helyszínt a Nemzetközi Hárfafesztivál és a Liszt Fesztivál évek óta sikerrel zajló eseményeinek, a különleges színpadtechnikával felszerelt Barokk Színház előadásai az operarajongók körében kedveltek. 20 éve rangos ünnepséggel emlékezik meg városunk az ország tényleges felszabadulásáról, a szovjet hadsereg kivonulásáról az alsóparki Világfánál tartott Szabadság Nap rendezvényével.

Gödöllő értékeinek megismerését jól szolgálják az ajánlott séta-útvonalak és a tematikus utak,  melyek egy-egy téma köré gyűjtik a városi helyszíneket.
Irodalom- és művészetbarátok, Erzsébet királyné, a legendás Sisi vagy a cserkészmúlt iránt érdeklődők egyaránt találnak érdeklődésüknek megfelelő városi ajánlatot. Zarándokok, lelki útkeresők számára a máriabesnyői kegyhely és a Budapestről odavezető Mária-út bejárása jelenthet spirituális élményt, melyet kiegészíthet a virágvasárnapi Besnyői Passió vagy az Advent elején Gödöllőre érkező Betlehemi Láng átadási ünnepségén részvétel.

A várost körülvevő, tiszta, jó levegőt  adó zöld gyűrű a jövő generációknak megőrzendő féltett kincs, beépítése nem jöhet szóba. Ez a tavakban is gazdag vidék és a gödöllői kistérség kevéssé ismert, de meglepő értékeket rejtő települései bőven kínálnak felfedezni valót a fővárosból vagy az ország bármely tájáról érkezőnek.

Az utazás Gödöllőre Budapestről gépkocsival fél-, HÉV-vel háromnegyed órát vesz igénybe. Ferihegyhez közelebb van, mint a főváros, a repülőtérről 20 perc alatt ide lehet érni.

A vendégeket színvonalas, a nemzetközi konyhát és helyi ételeket egyaránt kínáló éttermek, cukrászdák várják Gödöllőn és környékén. A több napra érkezőknek kényelmes szállások állnak rendelkezésre a szállodától a kollégiumon keresztül a magánszállásokig.

Jó barangolást, szívélyes vendéglátókat, szép élményeket kíván Önnek Gödöllőn és környékén

Dr. Gémesi György
polgármester

Gödöllői Sport Klub

2100 Gödöllő, Sőtér Kálmán utca 21.
+36 28 510 256
rs@primeprint.hu
http://www.godolloisk.hu/
+36 28 510 255

Gödöllői Városi Könyvtár

2100 Gödöllő, Dózsa György út 8.
+36 28 515 280
konyvtar@gvkik.hu
http://www.gvkik.hu
+36 28 410 570

„Több, mint könyvtár.” – hirdeti a Gödöllői Városi Könyvtár szlogenje. A korszerű intézmény a városlakók kedvelt találkozó helye. Kiállítások, irodalmi- művészeti rendezvények is színesítik a könyvtár kínálatát. A gyűjtemény különlegessége a folyamatosan gazdagodó Cserkész Könyvtár és Levéltár anyaga (1913-48), amely az érdeklődők- és a kutatók rendelkezésére áll.

Gödöllői Városi Könyvtár


Groupama Tanpálya

2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
+36 28 441 951
ertekesites@tanpalya.hu
http://tanpalya.hu
+36 28 441 961

A Tanpálya 1998-ban nyitotta meg a kapuit, amely az óta is Magyarország egyik legmodernebb vezetéstechnikai szolgáltatásokat nyújtó létesítménye. A Hungaroring exkluzív környezetében helyezkedik el.
A sok éves tapasztaltnak és erős szakmai háttérrel rendelkező munkatársaknak, instruktoroknak köszönhetően folyamatos az innovatív tevékenység, a hagyományos vezetéstechnikai kurzusok mellett igen széles a szolgáltatási paletta:

  • üzemanyag megtakarítási képzés
  • defenzív képzés
  • nagysebességű vezetéstechnikai képzés
  • e-learning


A vezetéstechnikai centrumok sajátossága a műgyantás burkolat és vízfalak alkalmazása. Mindegyik tesztpályánk alapját a locsolható műgyantás burkolat jelenti, melynek tapadása megegyezik a havas-jeges útviszonyoknak megfelelő értékekkel. A műgyantás burkolat két célt szolgál: az első, hogy az autóra jellemző viselkedés a csúszós felület miatt sokkal alacsonyabb sebességeknél jelentkezik, így teljes biztonsággal gyakorolható a jármű mozgása és korrigálása. Tehát a csúszós felülettel nem csak a téli vezetéskor fellépő vészhelyzetek gyakorolhatóak. Az autó viselkedése változatlan marad száraz aszfalton is, csak magasabb tempónál jelentkeznek az itt begyakorolható manőverek. A másik pedig, hogy a csúszós felület miatt a gumiabroncsok nincsenek kitéve káros plusz igénybevételeknek.

A Groupama Tanpálya szervezi a Hungaroring Off-road Centrum és Hungaroring Motoros Akadémia, valamint a Hungaroring gyermekeknek szóló programjait is a Miniringen.

A kurzusainkon évente jelentős létszám, 4-5000 fő vesz részt.
Nagyon fontos számunkra, hogy ügyfeleink részére megfelelő színvonalú szolgáltatást nyújtsunk, ezért minőségbiztosítási rendszert alkalmazva végezzük a munkánkat.

Tanpálya Mogyoród


Hungaroring

2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
+36 28 444 444
office@hungaroring.hu
http://hungaroring.hu
+36 28 441 860


Harminc év telt el azóta, hogy 1986-ban, a gyönyörű magyar főváros közelében, a mogyoródi dombok között átadták a Hungaroringet. Annak idején egy tulajdonképpen minden előzmény nélküli, mondhatni a semmiből elővarázsolt pálya kezdte meg működését a világ talán legprofibb sportágában, a Formula–1-ben. A Hungaroring immár harminc éve állandó tagja annak a grandiózus versenysorozatnak, amelyben a mérce mindenben a világszínvonal, s amelyben, Bernie Ecclestone mindenből csak a legjobbat tudja elfogadni.

A világ nagy versenypályái – s közéjük tartozik majd’ három évtizede a Hungaroring is – nem csupán a világversenyeknek adnak otthont, és lehetőségeik szerint kielégítik a szenvedélyes autós és motoros amatőrök sportolási igényét, hanem afféle szellemi központjai is az adott ország autós és motoros életének.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, elismerni és örülni annak, hogy a Hungaroring is egyike annak a tizenkilenc versenypályának, amely Formula–1-es világbajnoki futamot rendezhet. Olyan kiváltság ez, amelyért muszáj folyamatosan megdolgozni, és mindenben világszínvonalú teljesítményt kell nyújtani – és mi folyamatosan teljesítjük az állandóan növekvő elvárásokat.

A Formula–1-es Magyar Nagydíj mellett a Hungaroringre hozunk olyan nagy világversenyeket, mint például az FIA túraautó-világbajnokság futama, amelynek immár négyszer adott otthont a pályánk, s amely az idén sem hiányozhat a versenynaptárból. Valójában nemzetközi vonatkozásban ezzel a világbajnoki futammal kezdődik a szezon. 

A Hungaroring Magyarország Motorizációs Központja, amely nagyszerű lehetőségeket nyújt nem csupán az autó- és motorsport, hanem a száguldás, a sebesség szerelmesei számára is: a pályánk területén sikerrel működő Vezetéstechnikai Központtól kezdve, az exkluzív pályahasználaton át a formulaautós élményvezetésig…

Él, mozog, egyre jobb formában van a pályánk, tapasztalja meg Ön is!

Hungaroring

IBUSZ Utazási Iroda Gödöllő

2100 Gödöllő, Petőfi Sándor tér 3.
+36 28 420 091
 
 
 

Lázár Lovaspark

2182 Domonyvölgy, Fenyő utca 47.
+36 28 576 510
lazarlovaspark@lazarlovaspark.hu
http://lazarlovaspark.hu
+36 28 576 511

A Gödöllőtől 5 km-re, Domonyvölgyben található kiránduló- és rendezvényhelyszín, a magyar lovas hagyományokat felidéző lovasbemutatóval, erdei kocsikázással, állatsimogatóval és magyar konyhával, cigányzenével várja vendégeit. A fogathajtó világbajnokok 9 hektáros parkja és három különböző stílusú csárdája a céges csapatépítő programokon kívül felejthetetlen esküvők helyszíne is.

Lázár Lovaspark


Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház és Konferenciaközpont

2100 Gödöllő-Máriabesnyő, Kapucinusok tere 3.
+36 28 420 176
info@matersalvatoris.hu
http://www.matersalvatoris.hu
+36 28 510 742

A Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház és Konferenciaközpont az év minden napján szeretettel várja kedves, lelkiekben feltöltődni vágyó vendégeit a saját szervezésű lelkigyakorlataira, egyházi és világi rendezvényeire. Szállás és étkezésre vonatkozó igények ügyintézése egyedi kérések alapján is!

Mater Salvatoris


Művészetek Háza Gödöllő

2100 Gödöllő, Szabadság út 6.
+36 28 514 130
info@muza.hu
http://muza.hu
 

A gödöllői Művészetek Háza a régió színháza és kulturális központja számos előadással várja vendégeit. A Belvárosi Jegyiroda és Információs Pont tájékoztatást ad hazai és nemzetközi rendezvényekről, melyekre jegyvásárlási lehetőséget is biztosít. Színházterme, konferenciaterme és szekciótermei ideális helyszíne üzleti találkozóknak, kiállításoknak és rendezvényeknek.

Művészetek Háza Gödöllő


Pálmaház Kertészet és Herbárium

2100 Gödöllő, Martinovics Ignác utca 2/a.
+36 20 415 0063
info@palmahazherbarium.hu
http://www.palmahazherbarium.hu
http://www.palmahazkerteszet.hu

A Gödöllői Királyi Kastély kastélyparkjában található Pálmaház Kertészet és Herbárium 2015. augusztus 29-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt.

A műemléki épületben a XIX. század második felében – még Sisi királynénk idejében- kertészeti tevékenység folyt, aminek a második világháború vetett véget. A nyolcvanas évekre teljesen elhagyatottá és romossá vált az épület, felújítása a következő évtizedben kezdődött, majd 2015 augusztusára egy új, felfrissült, ugyanakkor a fényűző királyi időket idéző külső és belső képpel bíró kertészeti áruda került kialakításra és átadásra.

A faiskolában a virágzó évelőktől a díszfákig mindent megtalálhatnak a kertbarátok. Különlegessége a kertnek a hat, különböző stílusban kialakított mintakert , mely a kertkultúra népszerűsítésére hivatott.
A Pálmaház bal szárnyában egy üvegház várja a szobanövények szerelmeseit. A jobb szárnyban pedig egy barokk stílusban berendezett Herbárium kapott helyet, ahol a kézműves teák, lekvárok, szörpök, fűszerek és kozmetikumok széles tárháza várja az érdeklődőket.

A gyönyörű, királyi környezet mellett a rendszeres programok miatt is érdemes ellátogatni a Pálmaházba, melyekről folyamatosan tájékozódhatnak a Facebook oldalán is.Pálmaház Kertészet és Herbárium


Pilisi Parkerdő Zrt. - Gödöllői Arborétum

2114 Valkó, Szabadság út 223.
+36 28 572 020
valko@pprt.hu
http://www.parkerdo.hu
+36 28 572 021

A Gödöllői Arborétumot József főherceg Ligetként alapították 1902-ben. A 350 hektáros arborétumban 40 hektár park jellegű, ami főleg pihenési célokat szolgál. A gyűjteményben jelenleg 147 fenyő és nyitvatermő, illetve 875 lombos fa- és cserjefaj található, Gödöllő mellett, Isaszeg irányában. Az arborétum egész évben nyitva tart és ingyenesen látogatható, gondozottságát a Pilisi Parkerdő Zrt. munkájának köszönhetjük.

Gödöllői Arborétum
 


Szent István Egyetem Gödöllői Kollégiumok

2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1.
+36 28 522 971
kollegium@fh.szie.hu
http://kollegium.szie.hu
+36 28 432 937

A Szent István Egyetem, Gödöllői Kollégiumok az egyetem területén, csodálatos erdős, parkos, zöld környezetben található. A kollégium 7 épületében közel 1700 fő elhelyezésére nyílik lehetőség. A diákok mellett szállóvendégek részére is biztosítanak szállást. A kollégium 5 rendezvényteremmel is rendelkezik, melyek kiválóan alkalmasak céges összejövetelek, tanfolyamok, esküvők, konferenciák, kiállítások, workshopok, továbbképzések megtartására.

SZIE Gödöllői Kollégiumok


Veresegyházi Medveotthon

2112 Veresegyház, Patak u. 39.
+36 20 593 8113
iroda@medveotthon.hu
http://medveotthon.hu
 

A Veresegyházi Medveotthon gyönyörű természeti környezetben várja látogatóit távol a város zajától. Az állatkertben nem csupán medvék élnek, szép számmal vannak itt farkasok is, melyek látványetetése minden hétvégén megtekinthető. Az Élményportán állatsimogató, játszótér és focipálya várja a gyerekeket!

Veresegyházi Medveotthon


Gödöllői Városi Múzeum

2100 Gödöllő, Szabadság tér 5.
+36 28 422 002
info@godolloimuzeum.hu
http://godolloimuzeum.hu
+36 28 422 003

A Gödöllői Városi Múzeumban található állandó kiállítások képet adnak arról, hogy a kastély árnyékában élő őslakos református földművelők, a 18. század közepén betelepített katolikus iparosok, a 19. század közepén érkező kereskedők, a dualizmus idején itt letelepedett művészek hogyan alakították a város képét.

Gödöllői Városi Múzeum


LOCKARIUM Escape Rooms

2100 Gödöllő, Kenyérgyári u. 4.
+36 20 265 3265
info@lockarium.hu
http://www.lockarium.hu
   

A manapság népszerű szabadulós játékok napjaink egyik kedvenc baráti-, családi- vagy más csapatépítő tréning jellegű szórakozása. Ez egy adott téma köré épülő szituációs játék, ahol az alapfeladatot követve 60 perc alatt kell teljesíteni egy bezárt szobában/pályán logikai-, ügyességi és kreatív feladatok sorát, ahhoz, hogy megtudják a játékosok a lakatok kódját illetve megtalálják a kulcsot az ajtóhoz és a játékidő vége előtt kijussanak a pályáról.


2016. március 01-én nyitottuk meg a Lockarium Escape Rooms kapuit, mint a térségben az első ilyen típusú szórakoztató szolgáltatás. 270 m2 alapterületen három különböző témájú és nehézségi szintű pálya található. Az intézmény ipari területen található, de abszolút hordozza a zöld övezet jellemzőit, saját parkolóval, saját kerttel, elkerítve de közvetlen erdőszélen található, kulturált és magas színvonalú környezetben várjuk a vendégeket online vagy telefonos időpontfoglalás szerint.
 
A szabaduló játék pályái
Elmegyógyintézet pálya – ha már elhagytad a bölcsek fonalát ( közepes nehéz pálya )
Vili, a Bohóc pálya – családbarát pálya, könnyed cirkuszi és varázslatos környezet ( könnyű pálya, gyermekek részére is ajánlott, de felnőtt kísérővel )
Backstage pálya – rock&roll forever, avagy mi történik a színfalak mögött? ( nehéz kategóriájú pálya )

Lockarium szabadulószoba Gödöllőn
 


Veresegyház Város Önkormányzata

Veresegyház, Fő út 35.
+36 28 588 600
veresegyhaz@veresegyhaz.hu
http://www.veresegyhaz.hu
   
Veresegyház város 17.000 fős kisváros, amelynek lakosságának 80%-a 14 év alatti fiatal. Folyamatos fejlődésének látványos eredményei közintézmények gombamód szaporodása, nem csupán funkcionálisan hanem esztétikailag is megfelelnek a XXI. század követelményeinek.

A városban gazdag kulturális élet zajlik a különböző művészeti ágakban és a sportvilágában is igen gazdag kínálattal rendelkezik. A város jelenlegi turisztikai vonzerejét a termálfürdő MEDVEOTTHOH reprezentálja. Rövidesen impozáns új termál stranddal, gyógyszállóval gazdagodik a város.

 A MEDVEOTTHON a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre népszerűbb a látogatók körében. Az iskolás óvodás csoportok kedvelik a tematikus foglalkozásokat, míg a családok a hétvégi programokat látogatják szívesen. Évente 200.000 fő vált jegyet az állatkertünkbe. Természetesen az állat világ bemutatása mellett hagyományteremtő célzattal rendszeresen szervezünk rendezvényeket: Medve ébresztő, Mézes Mackó Fesztivál, Farkasokkal kocogó, Amerikai autók találkozója, Nemzetközi Kutyafogathajtó bajnokság stb..

2018 február 2-3-án.
A Medve Farsang egy új hagyományteremtő szándékú, országos jelentőségű Kulturális Fesztivál a téli időszakban, a farsanghoz kapcsolódóan. Egy egyedi, valóságos idegenforgalmi attrakció megalapozása!
A rendezvény szakmai alapja: a néprajzilag hiteles az állatokhoz kapcsolódó népszokások felelevenítése, illeszkedve a XXI. század igényeihez szellemiségéhez.
Az esemény megrendezésének időpontja a február 2. a helyi turizmus szempontjából az eddigi „holt szezonon” is kíván változtatni. Ugyanakkor kihagyhatatlan lehetőség a Medveotthon 27 éves működése és a Gyertyaszentelő Boldogasszony napjához kötődő medvés néphagyomány aktualizálása.
A város közösségeinek összehangolása a rendezvény missziójához: a művészeti csoportokon, a sporton, a műv-házon, a színházon, a gasztronómián, a szálláshelyeken keresztül minden a „Mackó Farsang”-ról szól. A koncertek-színielőadások-a kiállítások, a programcsomagok-az étlapok kínálata a vidám-farsangi ünnephez és az állatokhoz kapcsolódik.
A téli időszak gasztronómia részére nem mindennapi lehetőséget kínál a finomságok látványos bemutatására Az aszalt gyümölcsöktől a lekvárokon keresztül a füstölt húsok, sajtok és a helyben sütött étkeken a kocsonyáig bezárólag.
A rendezvény újszerűsége erősíti a város és a régió lakosságának összetartozását, aktivizálja kezdeményező készségét! Az esemény kiemelten kezeli a fiatalok zenei igényeit, az ország vezető zenekarainak meghívásával, miközben teret ad a helyi zenei formációknak. A rendezvény alapjának komoly előzményei vannak a város különböző kulturális programjaiban.
 
Teljesen új elemként jelenik meg és különleges látványosságot jelent a Farsangi Karnevál című jelmezes, álarcos felvonulás. Ahol természetesen a Medve jelmez a főszereplő, a farkas és a többi állat mellett. A jelmezek álarcok hitelessége és különlegessége mellett az autentikus mozgáselemek is értékelésre kerülnek a versenysorán. A hiteles jelmezesek verbálisan is bemutatkozhatnak a „szólás sziklájánál” lehetőség adatik mondandójuk el „brummogására, illetve farkasüvöltésre”.
Turisztikai Egyesület Gödöllő
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.