Művészetek Háza Gödöllő
Erzsébet királyné története ruhánin keresztül - Czédly Mónika előadása
FEBRUÁR 7. PÉNTEK, 16:00
Erzsébet királyné ismertebb ruháinak bemutatásával és a hozzájuk kapcsolódó érdekességeket ismerheti meg a hallgató. 
Hogyan lehet megtalálni egy ruhát, ami már nem létezik? 
Mikor készült a híres fotósorozat Erzsébetről? 
Mi volt a divat ekkor? 
A szigorú spanyol etikett miért volt olyan ellenszenves a fiatal Erzsébetnek? 
A ruhákon kereszül megkapjuk a választ! 

Stefan Vögel: Egy apró kérés - vígjáték
FEBRUÁR 9. VASÁRNAP, 19:00
MÁRCIUS 14. SZOMBAT, 19:00
Arnold sikeres építész. Megkapta élete legnagyobb felkérését: tervezzen látványos toronyházat Párizs közepére. Minden oka megvan az ünneplésre, erre is készül feleségével és barátaival. Kathrin azonban váratlan hírrel érkezik haza; egy pillanat alatt az összes közép-és hosszabbtávú tervük új megvilágításba kerül. A  két házaspár olyan meglepő komikus játszmák és szópárbajok közepén találja magát, amelyeknek egyikük sem sejti a kimenetelét. Németország nagy színpadi sikere volt a vígjáték, amely kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról szól őszinte és cinkos humorral. 
Szereplők: Szávai Viktória, Járó Zsuzsa, Debreczeny Csaba, Mészáros Máté/Rába Roland

Évszázadok-találkozások - hangverseny
FEBRUÁR 15. SZOMBAT, 19:00
Beethoven: Prometheus-nyitány op.43
Pertis Jenő: Titornell, változatok zongorára és kamarazenekarra - szólista: Pertis Attila-zongora
Schubert: Asz-dúr mise D 678
Közreműködik: Gödöllői Városi Vegyeskar (karigazgató:Pechan Kornél), Baptista Központi Kórus (karigazgató: Oláh Gábor)
Szólisták: Csereklyei Andrea-szoprán, Nagy Bernadett-alt, Megyesi Zoltán-tenor, Dani Dávid-basszus
Vezényel: Oberfrank Péter
Rendezők: Művészetek Háza Gödöllő, Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány

Megyünk a levesbe - Hadházi László önálló estje, műsorvezető: Lakatos László
FEBRUÁR 17, HÉTFŐ, 18:00

Életed filmje - Kovács András Péter önálló estje (tévéfelvétel)
FEBRUÁR 17, HÉTFŐ, 21:00

Közelebb - Bereczki Zoltán akusztikus koncert
FEBRUÁR 19.SZERDA, 19:00

Játékvezetés és/vagy életvezetés - Pelyhe József előadása
FEBRUÁR 21. PÉNTEK, 16:00
A futball meghatározó jelentőséggel bír a világ forgatagában. A futball nem csak egy játék. A játékvezetés pedig különösen nem játék. A játékvezetés többek között felelősség, hivatás, szenvedély, közösséget épít, és megannyi minden más, amelyet meg kell tapasztalnod, hogy megértsd. Olyan, mint az élet: egy nagyszerű ajándék, annak minden örömével, küzdelmével és nehézségével

Valahol Európában - a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének előadása
FEBRUÁR 22.SZOMBAT, 19:00
70 és 60 perc 1 szünettel
Minden idők egyik legsikeresebb hazai musicalje, amelynek alapjául Radványi Géza 1947-ben készült filmje szolgált. A II.világháború idején egy fiatal kisfiú, Kuksi édesapja utolsó mondatát mondja: "Nem szabad félni!" Az állami javítóintézet bombázását túlélő fiúk próbálják túlélni a háború viszontagságait. A fiúk csapatukba veszik Kuksit is. Időközben találkoznak egyre több gyerekkel .Valahonnan előbukkannak, kimásznak, menekülnek, világgá szaladnak. Rájönnek, hogy csak együtt vészelhetik át ezt az időszakot.
Az előadás szabadtéren (Gödöllő város Főterén) kerül bemutatásra, melyben 32 gödöllői és környékbeli gyerek szerepel, akiket közel 20 felnőtt szereplő egészít ki. 

Dés László - Geszti Péter- Grecsó Kriszián: A pál utcai fiúk (zenés játék Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán)
FEBRUÁR 24. HÉTFŐ, 19:00
ÁPRILIS 20. HÉTFŐ, 19:00
Molnár Ferenc regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. A klasszikus mű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora.

KEKSZ Konferencia (Közművelődés, Együttműködés, Kommunikáció, Szórakozás)
FEBRUÁR 27. CSÜTÖRTÖK, 10:00
Érdekel mit gondol a fiatal generáció a közművelődésről? A szakma jővőjéről, a benne rejlő lehetőségekről? Neked is vannak ötleteid a kulturális élet és közösségszervezés reformját illetően? Szívesen kapnál inspirációt valakitől, aki már sokat tett le az asztalra? Akkor a KEKSZ-en a helyed!  Regisztrálj és légy résztvevője az ország első interaktív közművelődési konferenciájának és mondd el véleményedet!

A rock történet klasszikusai a Gödöllői Városi Fúvószenekarral
FEBRUÁR 29. SZOMBAT, 19:00
MÁRCIUS 1. VASÁRNAP, 19:00
A Gödöllői Városi Fúvószenekar koncertje idén is szórakoztató zenei programot ígér. A rockzene elmúlt 50 évének történetéből választották ki műsorukat. Azt est folyamán külön hangsúlyt fektetnek a Quenn együtes dalainak előadására, melyekben közreműködik Ress Hajnalka és Solti Ádám.

Pál Ferenc: Elégedetten az élettel 
MÁRCIUS 12. CSÜTÖRTÖK , 19:00
Vágyak, célok, küzdelmekn Nyitott Akadémiai előadás. 90 perc, szünet nélkül

Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged
MÁRIUS 13. PÉNTEK, 19:00
Az énekesnő 11 állomásos turnéja egy igazi időutazás lesz, hiszen a műsorban felcsendülnek a mindenki által jól ismert NOX klasszikusok, ezúttal egy különleges zenei hangulatba bújtatva, hogy egy felejthetetlen koncertélményt nyújtson a közönségnek. 

Fedák Sári - a Nemzeti Színház előadása
MÁRCIUS 19. CSÜTÖRTÖK, 19:00
Szűcs Nelli önálló estje. Ismernünk kell színjátszásunk nagyjait. És Fedák egyike volt a legnagyobbaknak. Ő volt a primadonna. Sztár Pesttől New Yorkig. Molnár Ferenccel rövid és viharos házasságban élt. Bizonyíthatalan vádak alapján mellőzött lett 1945 után. Színpadra többé nem léphetett. Mejárta a csúcsot és a poklot. Méltán ünnepelték és méltatlanul félreállították. 

A látás zavarai, gógyítás módjai - Dr. Elek Ilona
MÁRCIUS 20.PÉNTEK, 16:00
Az egészségügy legrangosabb kitüntetésével, a Batthyány-Strattmann László díjjal ismerte el a szaktárca dr.Elek Ilona szemész főorvos több, mint négy évtizedes orvosi munkáját. Tőle hallhatunk előadást a szemről, a látásról rajzokkal illusztrálva. 

Kulcsár Lajos: Love.hu - a Fórum színház előadása
MÁRCIUS 20. PÉNTEK, 19:00
Egy középkorú férfi megismerkedik egy fiatal lánnyal. Idáig semmi különös nincs a dologban. Csakhogy ők egy internetes randioldalon talalkoznak, ahol mindenki másnak mutatkozik, mint aki valójában. Az első titikos randin kiderül, hogy a két embernek nagyon is szüksége van egymásra. Közös múltjuk van, amiről ők maguk sem tudnak. És titkaik, amiket szépen lassan felfednek egymás előtt. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz, túl közel. Eközben pedig a pikáns, szórakoztató, pörgős komédiáról kiderül, hogy egy bölcs, mély és pontos emberismeretről tanúskodó történetet rejt magában.

Szimfonikus körkép
MÁRCIUS 21. SZOMBAT, 19:00
Verdi: Nabucco-nyitány
Mahler: Rückert-dalok - szólista: Herczenik Anna: szoprán
Weiner Leó: Toldi-szimfonikus költemény
Vezényel és a műsort ismerteti: Horváth Gábor
Rendezők: Művészetek Háza Gödöllő, Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány

Romain Gary (Émile Ajar) : Salamon király szorong
MÁRCIUS 26. CSÜTÖRTÖK, 19:00

Az ember és az erdő csendje - Dr. Krassay László előadása
ÁPRILIS 3. PÉNTEK, 16:00
"Ezen a délutánon az erdőről, néhány különleges fáról és az emberről szeretnék beszélni. Velünk lesznek írók, költők, festők, akik gondolatokkal és történetekkel gazdagítanak bennünket és talán a művészetükkel megsejtetik a csend titkát is. Hamvas Béla, Móra Ferenc, Fekete István, Szinnyei Merse Pál és a többiek társaságába rácsodálkozhatunk az erdő összetett világára, a fák életére és emberi arculatára, valamint az alkotó és akadályokat legyőző emberre. Csendre nyíló ablakokból láthatjuk őket és együtt kitekintve mienk lehet a művészi szép élménye is. A vers és próza, színek és formák mozaikjaiból összerendezett előadásra szeretettel hívom az érdeklődőket."

A két homoród mentén - Danis János előadása
ÁPRILIS 17. PÉNTEK, 16:00
Erdéllyel nem lehet betelni: minden évszakban tartogat valmi varázslatosat az ember számára. A csíksomlyói búcsúról vagy a Gyilkos-tóról sokat hallhattunk már, de akadnak olyan aprócska települések, melyeket kevesen ismernek. Ezekről a homoród menti falvakról láthatunk képes utibeszámolót Danis János fotóművész előadásában.

Eurobalkan koncert
ÁPRILIS 26. VASÁRNAP, 19:00
A Cimbaliband nagykoncertje külföldi vendégekkel, kulturális kerekasztallal, bakelit lemezekkel és megannyi zenés szemelvénnyel.

Válságban a napi kávé? Avagy a görög mindennapok a valóságban - Kerényiné Bakonyi Eszter előadása
MÁJUS 8. PÉNTEK, 16:00
A Gödöllői Városi Múzeum igazgatója előadásában hallhatunk egy fantasztikus előadást a "napi kávéról", természetesen a múlt, a jelen és a történelmi hivatkozások figyelembevételével 

További információk és jegyvásárlás:  https://muza.hu/


 
Turisztikai Egyesület Gödöllő
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.